CestovinyRecepty

Bolonské špagety

Potrebujeme:
400 g špagiet, 250 ml vývaru, 100 g anglickej slaniny, 100 ml červeného vína, 50 g parmezánu alebo čedaru na posypanie, 20 g sušených húb, 4 väčšie paradajky, 2 lyžice oleja, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 lyžička majoránu, kúsok zeleru, soľ, mleté čierne korenie, štipka strúhaného muškátového orieška

Postup:
Najprv si sušené huby namočíme na 10 minút do vlažnej vody a následne ich scedíme. Na oleji opražíme na kocky nakrájanú slaninu, pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler, huby, rozpučený cesnak a podusíme. K zelenine pridáme mleté mäso a opražíme. Podlejeme vínom a keď sa z neho trochu odparí, vmiešame pokrájané ošúpané paradajky, paradajkový pretlak, soľ, mleté čierne korenie, majorán, muškátový oriešok a dusíme domäkka. Občas podlejeme vývarom. Omáčku nalejeme na uvarené a scedené cestoviny a posypeme strúhaným syrom.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *