BravčovéMäsoRecepty

Bravčové kotlety na smotane

Potrebujeme:
600 g bravčového karé, 2 lyžice oleja, 2 dl kyslej smotany, 1 lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika

Postup:
Z karé si nasekáme kotlety s kosťou, naklepeme ich, okraje narežeme, osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán na rozhriatom tuku. Mäso by malo chytiť ružovú farbu. Následne ich vyberieme, tuk zaprášime múkou, popražíme, pridáme pol lyžice mletej červenej papriky, zalejeme vodou, pridáme kyslú smotanu a dosolíme. Povaríme a vložíme do nej upečené kotlety, ktoré však s omáčkou nevaríme. Podávať môžeme s knedľou alebo ryžou.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *