MagazínReceptyZelenina

Brokolicové placky

Občas sa všetkým stane, že nie je veľa času na varenie, avšak chuť na niečo dobré a varené je veľká. Dobrou radou pre takéto chvíle je pripraviť si placky. Tie sa zvyčajne robia zo zemiakov alebo karfiolu. My sme naposledy vyskúšali brokolicové placky, ktoré sa dokonca zaobišli bez zemiakov ako prílohy.

Potrebujeme:

1 brokolicu

100 g syru Eidam

2 vajíčka

polohrubú múku (podľa potreby)

čierne korenie

soľ

Postup:

Najskôr z brokolice získame ružičky a spodok odrežeme. Vložíme ich do vody a keď začne vrieť, pridáme soľ. Po chvíli bude brokolica mäkká, zlejeme vodu a rozpučíme, pričom z toho nemusíme robiť hladkú kašu. Do rozpučenej brokolice pridáme celé vajíčka, korenie, soľ, postrúhaný syr a múku. Gramáž nie je presná, pretože do každej hmoty je potrebné iné množstvo múky. Dbajte na to, aby cesto na placky nebolo ani príliš husté, ani riedke. V opačnom prípade by sa vám placky začali rozpadávať. Potom ich upečieme na oleji z každej strany a položíme na tanier s kuchynskou utierkou. Tá má za úlohu z placiek vytiahnuť všetok prebytočný olej.

Ako prílohu odporúčame vytvoriť ľahký zeleninový šalát z paradajok, rukoly, bielej kapusty, uhorky a na zálievku sme zmiešali vodu, jablčný ocot a trstinový cukor.

Foto: autor

 

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *