Dezerty a múčne jedláRecepty

Čokoládové suflé s vanilkovou zmrzlinou

Ak ste milovníci čokolády, pripravte sebe aj známym vynikajúce suflé, po ktorom sa budú ešte dlho oblizovať.

Potrebujeme:

150 g horkej čokolády,

100 g hladkej múky,

50 g kryštálového cukru,

20 g kakaa,

150 g masla,

3 vajcia,

vanilkovú zmrzlinu.

Postup:

Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom a následne postupne primiešame múku a kakao. Nakoniec pridáme vajcia s cukrom. Silikónové mištičky naplníme do 3/4 pripravenou zmesou. Takéto množstvo postačí na 9 kúskov. Pečieme v rúre pri 200 stupňoch 8-10 minút. Dlhšie nie. Koláčiky majú byť zvonku upečené a z vnútra tekuté. Podávame ešte teplé s vanilkovou zmrzlinou.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *