NátierkyRecepty

Domáce maslo

Potrebujeme:

1 l smotany na šľahanie (33 – 40%),
štipku soli (nemusí byť).

Postup:

Dobre vychladenú smotanu nalejeme do misy a šľaháme najprv nízkymi, neskôr vyššími obrátkami. Najskôr nám vznikne tuhá šľahačka. Pokračujeme, kým sa nezačnú tvoriť hrudky. Tie sa budú postupne oddeľovať od cmaru. Proces trvá okolo 10-15 minút. Kto chce, môže pridať aj štipku soli. Maslo scedíme cez utierku a cmar vytlačíme najviac ako sa dá. Cmar môžeme vypiť alebo použiť na polievku či do kysnutého cesta. Maslo dáme do ľubovoľnej formičky alebo ho vytvarujeme rukami. Vložíme do chladničky a keď nastane čas, maslo použijeme.

Foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *