Dezerty a múčne jedláRecepty

Jablková žemľovka

Potrebujeme:
400g jabĺk, 5 žemlí (alebo rožkov), 60g masla, 40g práškového cukru, 2 vajcia, 30g lieskových orieškov, 40g hrozienok, 0,5l sladkej smotany alebo mlieka, maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie pekáča

Postup:
Maslo dôkladne vymiešame s cukrom, pridáme žĺtka a miešame až do spenenia. Posekané oriešky opražíme na suchej panvici, opláchnuté hrozienka osušíme. Žemle pokrájame na plátky a navlhčíme mliekom alebo smotanou. Všetko spolu dôkladne premiešame a nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Pekáč vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, vložíme polovicu žemľovej hmoty, na ňu navrstvíme postrúhané jablká, prikryjeme druhou polovicou žemľovej hmoty a v rúre zapekáme asi pol hodiny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *