Dezerty a múčne jedlá

Metro rezy

Doba prípravy: asi 60 minút

Doba pečenia: asi 30 minút

Vystačí na: asi 40 porcií

Na cesto:

3 bielky

3 žĺtky

250 g cukru

1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

250 ml smotany na šľahanie

500 g polohrubej múky

1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Na krém:

200 g zmäknutého masla

100 g práškového cukru

1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker

3 PL rumu

Na ozdobenie:

2 balíčky Fondánu Dr.Oetker

2 balíčky Polevy tmavej Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)

elektrický ručný šľahač

Postup

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom na najvyššom stupni do peny a krátko zašľaháme smotanu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a striedavo so snehom vareškou vmiešame do peny. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 30 minút

2. Korpus necháme vychladnúť.

3. Na prípravu krému vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľahávame rum.

4. Korpus nakrájame na 40 kusov (asi 7 x 4 cm).

5. Fondán pomocou valčeka vyvaľkáme na tenký plát s hrúbkou asi 2 mm. Nožom plát nakrájame na pruhy široké 6 cm.

6. Každý kus korpusu pomocou noža potrieme krémom po všetkých štyroch dlhších stranách a obalíme fondánovým plátom. Zvyšok plátu odkrojíme a spoje zľahka pritlačíme k sebe. Zvyšný fondán znovu spojíme a opäť vyvaľkáme.

7. Polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli a konce rezov postupne namáčame po oboch stranách do polevy. Naukladáme na papier na pečenie a vložíme do chladničky stuhnúť.

TIPY:

Ak sa fondán pri vaľkaní lepí, zľahka ho podsypávame práškovým cukrom alebo škrobom.
Krém môžeme nahradiť Krémovou náplňou vanilkovou Dr.Oetker pripravenou podľa návodu na obale s maslom

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *