ReceptySlané torty a misy

Mrkvovo-zemiakový nákyp

Potrebujeme:
400 g mrkvy, 300 g zemiakov, 4 vajcia, 100 g diétnej chudej šunky, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, zeleninový vývar, 100 g strúhaného syra, 100 ml kyslej smotany (alebo bieleho jogurtu), mlieko, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL masla, 100 g topeného syra, petržlenová vňať

Postup:
Mrkvy vložíme do zeleninového vývaru a 10 minút povaríme. Scedíme, pokvapkáme rozpusteným maslom, osolíme a odložíme. Predvarené zemiaky pokrájame na kolieska. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nadrobno pokrájanou šunkou. Do rozšľahaných vajec pridáme 80 gramov strúhaného syra, kyslú smotanu, osolíme, okoreníme a ochutíme vegetou. Zriedime mliekom, vmiešame topený syr vymiešaný s prelisovanými strúčikmi cesnaku a premiešame. Zapekaciu misu potrieme olejom, poukladáme do nej mrkvu, posypeme opečenou cibuľou a šunkou, petržlenovou vňaťou a zalejeme časťou vaječnej zmesi. Na to rozložíme kolieska zemiakov, osolíme a prelejeme vaječnou zmesou. Vrch posypeme zvyšným syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C približne 45 minút.

Autor a foto: Mária

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *