ReceptySlané pečivo

Oškvarkové pagáčiky

Potrebujeme:
300 g hladkej múky, 150 g oškvarkov, 80 g margarínu, 20 g droždia, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, mlieko, vajce na potretie

Postup:
Najprv si vypracujeme cesto z droždia, múky, vajca, soli, korenia a mlieka. Necháme ho na pol hodinu odpočinúť a potom pridáme posekané oškvarky zmiešané s margarínom. Následne trikrát rozvaľkáme a preložíme ako lístkové cesto. Potom ho zas rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a formičkou povykrajujeme pagáčiky, na vrchu urobíme nožom mriežky, ktoré potrieme rozmiešaným vajcom, necháme nakysnúť, znova potrieme vajcom a nakoniec upečieme.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *