Dezerty a múčne jedlá

Ovocné lievancové srdiečka

Doba prípravy: asi 20 minút

Vystačí na: asi 18 kusov

Na cesto:

100 g mrazeného lesného ovocia

1 balenie Lievancov Dr.Oetker

300 ml vody

olej na smaženie

Na ozdobenie:

300 g mrazeného lesného ovocia

2 zarovnané PL cukru

1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker

1 zarovnaná KL Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker

1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker

150 ml studeného mlieka

Ešte potrebujeme:

panvicu

väčšiu formičku v tvare srdiečka

ponorný mixér

Postup

1. Ovocie necháme mierne rozmrznúť. Ponorným mixérom ovocie čiastočne rozmixujeme.

2. Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na prípravu lievancov s vodou a ovocím. Metličkou vypracujeme hladké cesto a necháme asi 5 minút stáť.

3. Na ozdobenie v kastróliku zmiešame ovocie s cukrom, vanilkovým cukrom a škrobom a krátko povaríme.

4. Na rozohriatu, olejom potretú panvicu položíme formičku, do ktorej nalejeme cesto. Smažíme z oboch strán dozlatista.

5. Šľahačku v prášku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. 6. Lievance ozdobíme ovocnou omáčkou a šľahačkou.

TIP:

Lievancové srdiečka výborne chutia so zmrzlinou.

????????????????????????????????????

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *