Pizzové slimáky

Potrebujeme:
1 lístkové cesto, 2 druhy šunky/salámy alebo klobásy po 250g, 3 polievkové lyžice smotany , 300g postrúhaného syra, korenie- soľ ,vegeta, čierne korenie, oregano- podľa chuti, kúsok masla, žĺtok na potretie

Postup:
Maslo, smotanu, šunku/salámu/klobásu nakrájame na malé kocky premiešame, aby nám vznikla hmota, ochutíme korením a pridáme postrúhaný syr. Všetko spolu dôkladne zamiešame. Ak by bola hmota príliš suchá a nedržala by spolu, môžeme pridať kečup, ktorý dodá pizza slimákom typickú pizzovú chuť. (tip: ak chcete a máte radi iné varianty, môžete pridať aj cibuľu, vajce, olivy…všetko podľa chuti. Nezabúdajte, že výsledná hmota musí držať spolu.) Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 – 4 mm, pripravenú masu roztrieme na cesto, zrolujeme ho do valčeka a valček nakrájame na kolieska. Následne ich poukladáme na plech s mastným papierom. Posledná úprava je potrieť slimáky žĺtkom a dať piecť na 180°C na 30 minút.

Ilustračná foto: sxc.hu



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *


šesť + 9 =

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE