ReceptySlané pečivo

Plnené žemle

Skvelý tip na to, ako zúžitkovať suroviny, ktoré máte v chladničke.

Potrebujeme:

2 okrúhle žemle,
1 väčšiu paradajku,
2 šampiňóny,
1 malú cibuľu,
1 tavený syr,
10 dkg šunky alebo slaniny,
1 vajce,
smotanu (podľa potreby),
soľ.

Postup:

Z okrúhlej žemle odrežeme vrch a vnútro vydlabeme. Ponecháme ho v hrúbke asi 1 cm. Paradajky, cibuľu, huby a šunku alebo slaninu nakrájame na kocky. V miske rozšľaháme vajíčko s taveným syrom, pridáme k tomu nakrájané suroviny a mierne osolíme. Ak je zmes príliš hustá, pridáme ešte trošku smotany. Zmes nalejeme do odkrytých alebo zakrytých žemlí a pečieme asi 15 minút na 180°C.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *