Morské plodyRecepty

Expresné krevety

Potrebujeme:

500g  kreviet, 4 strúčiky cesnaku, 2PL bieleho suchého vína, 50g masla, olivový olej, petržlenová vňať, soľ a čierne korenie

Môžeme sa do toho pustiť:

Po rozohriatí olivového oleja na panvici pridáme roztlačený cesnak a smažíme. Znížime teplotu a varíme, kým nie je zlatistý. Pridáme krevety, o pár minút prilejeme biele víno a varíme, kým krevety nechytia ružovú farbu. Pridáme maslo a petržlenovú vňať. Nakoniec dochutíme soľou a môžeme podávať. Pri kúpe kreviet dávajte pozor na ich farbu. Ak sú sivé, nie sú čerstvé. Ak sú ružové už v mraziacom boxe v obchode, znamená to, že boli pred zamrazením predvarené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *