Dezerty a múčne jedláReceptyTop

Ríbezľová roláda

Potrebujeme:

Na cesto:
4 vajcia
120 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 g hladkej múky
1 balíček Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker

Na náplň:
250 ml smotany na šľahanie
1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker
100 ml vlažnej vody
200 ml kefírového mlieka
250 g čerstvých ríbezlí

Na ozdobenie:
½ balíčka Polevy tmavej Dr.Oetker
50 g čerstvých ríbezlí

Ešte potrebujeme:
plech na pečenie (30 x 40 cm)
papier na pečenie

Postup:
1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia, cukor a vanilínový cukor do peny. Zmiešame múku s pudingovým práškom a zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4

Doba pečenia: asi 12 minút

2. Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier vysypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie zľahka potrieme vodou a opatrne stiahneme. Roládu stočíme a necháme vychladnúť.
3. Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni smotanu na šľahanie dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame kefírové mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.
4. Náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a posypeme ríbezľami. Zatočíme roládu a na 1 hodinu odložíme do chladničky.
5. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Roládu ozdobíme rozpustenou polevou a posypeme ríbezľami.

TIP: Namiesto kefírového mlieka môžeme použiť biely jogurt.

Ribezlova-rolada-600x938

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *