Dezerty a múčne jedláRecepty

Rumovo-kávové košíčky

Výborná kombinácia kávy a rumu nielen na veľkonočný stôl.

Ingrediencie

200g lineckého cesta,
75g višní,
200g práškový cukor,
250g mascarpone,
2 ČL instantnej kávy,
0,5 dcl Klasik Tuzemský Um.

Postup prípravy 

1. Linecké cesto si rozdelíme na guľky a dáme do muffinovej formy. Vo forme z nich vytvarujeme košíčky a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na dobu 15 minút, alebo až kým košíčky nie sú zlatisté (košíčky sa môžu jemne nadvihnúť, stačí ich zatlačiť prstom).

2. Na sporáku privedieme do varu višne s 2,5 lyžicami práškového cukru, až kým nevznikne hustý sirup, ktorý višne obalí.

3. Z 0,5dcl rumu, 2 čajových lyžičiek instantnej kávy, 150g práškového cukru a 250g mascarpone vymiešame krém.

4. Do vychladnutých košíčkov vkladáme 1-2 višne a naplníme ich pripraveným krémom. Vrch ozdobíme orechmi alebo keksíkmi a pokvapkáme višňovým sirupom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *