Dezerty a múčne jedláRecepty

Ružová bábovka s brusnicami k popoludňajšej káve

ľahká príprava

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 50 minút

Vystačí na: asi 16 porcií

Ruzova babovka s brusnicamiNa cesto:

3 vajcia

150 g cukru

1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

250 ml smotany na šľahanie

250 g polohrubej múky

1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Farba gélová potravinárska ružová Dr.Oetker

2 zarovnané PL nasekaných sušených brusníc

Na ozdobenie:

2 zarovnané PL mandľových lupienkov

1 balíček Polevy v prášku s citrónovou príchuťou Dr.Oetker

3 PL studeného mlieka

Farba gélová potravinárska ružová Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

formu na bábovku (Ø 23 cm)

elektrický ručný šľahač

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým

ručným šľahačom na najvyššom stupni

do peny. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom.

Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Druhú polovicu zafarbíme

gélovou farbou a primiešame brusnice. Nalejeme do formy

a pomocou vidličky zapracujeme do svetlého cesta tak, aby sme vytvorili mramorovanie. Vložíme do

predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Plynová rúra: stupeň 2

Doba pečenia: asi 50 minút

2. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.

3. Na ozdobenie na panvici opražíme mandle a necháme ich vychladnúť. Polevu pripravíme s

mliekom podľa návodu na obale, zafarbíme gélovou farbou a nalejeme ju na bábovku. Ihneď

posypeme mandľami a necháme stuhnúť.

TIP:

Miesto brusníc môžeme použiť kandizované višne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *