PR články a tlačové správy

Šéfkuchári na grile alebo grilovacie tipy top kuchárov

Grilovanie je prioritne mužskou záležitosťou. K rozpálenému grilu sa radi postavia aj muži, ktorí sa v kuchyni do varenia nehrnú. A to aj napriek tomu, že grilovačka už dávno nie je len o šťavnatom steaku, ale aj o grilovanej zelenine, hríboch, syre či dokonca o grilovanom ovocí. Pre všetkých grilmajstrov pripravila Palma vynikajúcich pomocníkov, ktorí marinovanie, grilovanie, ale aj dochucovanie šalátov či prípravu dipov a dresingov uľahčia. Výberové repkové oleje Raciol s bylinkami, s rôznymi chuťami, môžeme využiť na prípravu teplých i studených jedál. Ocenili ich aj známi šéfkuchári, ktorí v lete radi grilujú. Inšpirujte sa ich tipmi!

 Šéfkuchár Vojtech Artz:

  • V. ArtzRaciol s citrónom a bazalkou je výbornou voľbou na záverečné dochutenie rýb a plodov mora. Čerstvo upravenú ešte horúcu rybu pokvapkáme týmto repkovým olejom a jeho svieža chuť sa dokonale rozvinie.
  • Máte radi netradičné kombinácie? Vanilkovú alebo domácu bazalkovú zmrzlinu pokvapkáme repkovým olejom s citrónom a bazalkou, pridáme štipku morskej soli a servírujeme. Zvláštna kombinácia? Ochutnajte!
  • Dezert trochu inak – kúsky vodného melóna, jahôd a čučoriedky pokvapkáme citrónom a citrónovo-bazalkovým olejom a jemne premiešame.
  • Grilovaná zelenina by nemala v menu chýbať. Rôzne druhy zeleniny samostatne ugrilujeme (farebné papriky, cuketu, baklažán), hotové premiešame v mise s olejom Raciol paradajky, cesnak, bazalka a osolíme morskou soľou.
  • Grilované plody mora ešte teplé polejeme repkovým olejom Raciol s chilli, paradajkami a bazalkou a necháme aspoň 2 hodiny marinovať. Podávame vychladené.
  • Raciol s bazalkou výborne ochutí svieži taliansky šalát Capresse s mozzarellou a paradajkami, ktorý je skvelým doplnkom ku grilovanému mäsu.

 Šéfkuchár Vladimír Morochovič:

  • V.MorochovicKeď mám poruke repkový olej Raciol s citrónom a bazalkou, zvádza ma grilovať  ryby alebo dary mora. Napríklad pstruha. Ak si chceme vychutnať kožu, oškrabeme rybu jemnou drátenkou pod tečúcou vodou a potom osvedčená finta – šikmo ju narežeme. Chuť oleja, kuchársky povedané, ešte “vypeckujeme” šťavou vytlačenou z jedného  citrónu, pridáme štipku soli a štipku cukru a šľaháme spolu s olejom ako pri majonéze. Vznikne nám  hustá emulzia, ktorá výborne ochutí grilované ryby, ale aj  šalát z čerstvej zeleniny.
  • A teraz tip pre tých, ktorí majú radi niečo pikantnejšie. Kúsky kuracích pŕs vymiešame s najemno nakrájanými sušenými paradajkami a pridáme výberový olej Raciol s chilli, paradajkami a bazalkou. Marinujeme v chladničke prikryté asi 12 hodín. Potom mäso  vyberieme z chladničky a ugrilujeme dozlatista.
  • Bazalka je fenomén ktorý netreba osobitne predstavovať a v spojitosti s kvalitným repkovým olejom vzniká chuťový vnem, ktorý vynikne na hotovej čerstvo upečenej pizzi, cestovinách ale aj listových šalátoch a výborne ich dochutí..
  • Varená šošovica červená, beluga, hnedá klasická, či iná strukovina uvarená a podávaná na studeno, skrátka každá potrebuje chuť a lesk. Jedno aj druhé zabezpečí práve perfektne ochutený olej Raciol s paradajkami, cesnakom a bazalkou. Stačí uvarenú a vychladenú cestovinu pokvapkať a premiešať.

Šéfkuchár Gabriel Kocák:

  • Gabriel Kocak 1Olej Raciol bazalka odporúčam využiť na marinovanie a prípravu rýb na grile – keď budete piecť ryby v papieri na pečenie, pekne sa rozvinie aróma a chuť oleja i samotnej ryby. Výborne sa tiež hodí na prípravu dresingov, ochutenie zeleninových i majonézových šalátov.
  • Na prípravu domácej majonézy či rôznych dipov je vhodný Raciol chilli, paradajky, bazalka.  Odporúčam  tiež pripraviť si maslo parfumované týmto olejom (maslo vymiešame s olejom) ku grilovanému steaku alebo pečenej bagetke. S bylinkovým olejom určite môžete potrieť rajčiny, ktoré budete grilovať.
  • Na prípravu krémových omáčok, ako je napr. smotanová alebo maslová k rybe aj hydine, alebo na dochutenie zemiakovej kaše, pečených zemiakov či grilovanej zeleniny sa skvelo hodí repkový Raciol paradajky, cesnak, bazalka. Pri grilovaní bieleho mäsa odporúčam použiť ho po tepelnom spracovaní, aby sa zachovala pestrosť chutí tohto oleja.
  • Gurmánskym zážitkom bude určite kvalitný kozí syr marinovaný olejom Raciol s paradajkami, cesnakom a bazalkou a upečený v papieri na pečenie..
  • Bylinkový olej Raciol s citrónom a bazalkou je výborný na marinovanie, potrite s ním hotovú ugrilovanú rybu. Výborný je na prípravu majonéz, dipov a dochutenie šalátov – osobne odporúčam na uhorkový šalát s čerstvou vanilkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *