Bezlepková diétaDezerty a múčne jedláRecepty

Bezlepkové škoricové slimáčiky

Potrebujeme: 

200g bezlepkovej múky Promix Forte
1 vajce
21g droždia (pol kocky)
100 ml mlieka
40g práškového cukru
40 g oleja
štipka soli

Na plnku:
100g masla
škorica, kryštálový cukor
hrozienka

Postup:

Z droždia, teplého mlieka a časti cukru si pripravíme kvások. Kým kysne, preosejeme múku so soľou. Pridáme vykysnutý kvások, zvyšný cukor, olej a celé vajce. Vymiesime cesto, ktoré necháme v teple nakysnúť. Vykysnuté cesto premiesime, rozdelíme na dve polovice a natenko vyvaľkáme. Cesto potrieme plnkou, ktorú sme vymiešali z masla, škorice a cukru a posypeme hrozienkami. Skrútime do roládky, pokrájame a vytvarujeme slimáčiky. Poukladáme na plech, zakryjeme utierkou a necháme ešte chvíľku kysnúť. Pečieme na 180 °C do zhnednutia. V strede pečenia môžeme slimáčiky poliať mliekom, v ktorom sme rozpustili vanilkový cukor a na záver posypať cukrom alebo poliať hustejším pudingom.

Slimáčiky môžeme naplniť aj kakaovou, orechovou alebo inou plnkou podľa chuti.

Foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *