ReceptySlané pečivo

Slaninové špirálky z lístkového cesta

Potrebujeme:

1 lístkové cesto,
plátky anglickej slaniny,
strúhaný parmezán,
olivový olej.

Postup:

Cesto rozvaľkáme a nakrájame na tenké pásiky. Plátky slaniny prekrojíme pozdĺžne na polovice, resp. na tenké plátky tak, aby pokryli plochu pásikov z cesta. Lístkové cesto pokropíme alebo potrieme olivovým olejom a položíme na nich plátky slaniny. Pásiky chytíme za konce a stočíme do špirály. Poukladáme ich na plech s papierom na pečenie, posypeme parmezánom, prípadne aj korením podľa chuti (pizzová zmes, bazalka…) a pečieme cca 20 minút na 200°C.

Tip: Tyčinky môžete vytvoriť aj dvojvrstvové. Na rozvaľkané cesto naukladajte slaninu a ostatné ingrediencie, potom priložte druhý plát cesta a nakoniec ho narežte na plátky. Tie stočte, potrite olejom alebo vajíčkom, posypte sezamom a upečte.

Foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *