Dezerty a múčne jedláRecepty

Snehové srdiečka

Potrebujeme:

210 g hladkej múky,
210 g masla,
60 g práškového cukru,
2 žĺtky,
kôra z pol citróna,
ríbezľový džem,
Bielkový sneh:
180 g práškového cukru,
2 bielky.

Postup:

Múku si preosejeme, rozmrvíme do nej maslo, pridáme cukor, postrúhanú citrónovú kôru, žĺtky a rýchlo zamiesime cesto a necháme ho odpočívať v chlade. Následne ho na doske posypanej múkou vyvaľkáme, povykrajujeme srdiečka, potrieme ich bielkovým snehom, ktorý si pripravíme tak, že do tuhého snehu z bielkov zašľaháme cukor a nad parou dotuha vyšľaháme. Pripravené srdiečka poukladáme na plech a upečieme. Po upečení a vychladnutí spájame srdiečka lekvárom. Potierame a spájame strany bez bielkového snehu.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *