Dezerty a múčne jedlá

Trojfarebná bábovka

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 45 minút

Vystačí na: asi 16 porcií

Na cesto:

5 bielkov

140 g práškového cukru

5 žĺtkov

100 ml oleja

1/2 balíčka Kypriaceho prášku do¨pečiva s vínnym kameňom Dr.Oetker

1 balíček Pudingu Originál s malinovou príchuťou Dr.Oetker

1 balíček Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker

1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker

1 KL Arómy punčovej Dr.Oetker

Na ozdobenie:

1 balíček Polevy v prášku s punčovou príchuťou Dr.Oetker

3 PL studeného mlieka

Ešte potrebujeme:

formu na bábovku (Ø 23 cm)

elektrický ručný šľahač

Postup

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej a kypriaci prášok. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely a do každého zašľaháme na najnižšom stupni po jednom pudingu. K zmesi s malinovým pudingom pridáme arómu. Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme postupne čokoládovú, malinovú a vanilkovú zmes. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 150 °C

Teplovzdušná rúra: 130 °C

Plynová rúra: stupeň 2

Doba pečenia: asi 45 minút

2. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.

3. Na ozdobenie pripravíme polevu s mliekom podľa návodu na obale. Bábovku polejeme polevou a necháme stuhnúť.

TIP:

Na ozdobenie môžeme použiť taktiež Polevu svetlú alebo Polevu tmavú Dr.Oetker.

Trojfarebna babovka

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *