Dezerty a múčne jedláRecepty

Valentínske marcipánové srdce

Potrebujeme:

Cesto:
1 balenie Muffinov Dr.Oetker,
110 ml vody,
40 ml oleja,
1 vajce,
Náplň:
1 balíček Zlatého klasu 40 g Dr.Oetker,
3 PL cukru,
400 ml mlieka,
Ozdobenie:
150 g marcipánovej hmoty,
1 zarovnaná PL kakaa,
1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker,

Postup:
Cesto pripravíme zo zmesi na muffiny s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Rovnomerne vmiešame čokoládové kúsky. Cesto nalejeme do formy v tvare srdca (22 – 24 cm) vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 20 minút.

Elektrická rúra: 180°C
Teplovzdušná rúra: 160°C
Plynová rúra: stupeň 3

Upečené srdce prenesieme na mriežku a necháme vychladnúť. Odstránime formu a dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Na náplň pripravíme Zlatý klas (40 g) s cukrom a mliekom podľa návodu na obale. Polovicu horúceho pudingu ihneď nanesieme na prvý korpus a rozotrieme. Položíme druhú časť korpusu a rozotrieme druhú polovicu pudingu. Vrchný korpus dobre pritlačíme a tortu odložíme najmenej na 2 hodiny stuhnúť. Na ozdobenie marcipán  najskôr sfarbíme malým množstvom preosiateho kakaa do svetlohnedej farby. Odoberieme asi tretinu hmoty. Väčšiu časť hmoty sfarbíme na tmavší odtieň a opäť odoberieme jednu tretinu. Poslednú tretinu sfarbíme na tmavohnedú farbu. Každú tretinu marcipánu  rozváľame medzi rozstrihnutým mikroténovým vreckom pomocou váľka na tenký plát a pomocou formičky vykrajujeme srdiečka (asi 5 cm). Zvyšok hmoty opäť premiesime, vyváľame a vykrajujeme menšie srdiečka. Polevu pripravíme podľa návodu na obale. Povrch a boky rovnomerne potrieme polevou. Väčšie marcipánové srdiečka umiestnime po obvode torty a zľahka pritlačíme, zvyšok srdiečok dekoratívne rozmiestnime na povrch.

TIP: Torta chutí najlepšie, ak ju necháme 2 – 3 dni uležať (bez marcipánovej dekorácie).

????????????????????????????????????

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *