Dezerty a múčne jedláRecepty

Višňovo – krupicový nákyp

Potrebujeme: 4 vajcia, 50g práškového cukru, 30g vlašských orechov, 60g krupice, 150g višní,  kôra a šťava z polovice citróna, balíček vanilínového cukru, maslo, strúhanka, práškový cukor

Postup: Oddelíme žĺtky a bielka. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme postrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu, pomleté orechy, krupicu. Primiešame sneh vyšľahaný z bielkov a višne, ktoré sme umyli, vykôstkovali a posypali vanilínovým cukrom. Formu na nákyp vymastíme maslom, vysypeme strúhankou, nalejeme do nej jemne vymiešané cesto. Formu prikryjeme a dáme do väčšej nádoby s vodou. Nákyp takto paríme v rúre približne 45 minút. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *