PR články a tlačové správyTopZdravie

Vďaka! Poznáme 5 potravín, za ktoré vám telo poďakuje

“Bolia ma kolená, čo s tým mám robiť?”

“Z ničoho nič mi začali padať vlasy. Čo teraz?”

Až si nabudúce vaša babička alebo kamarátka povzdychnú nad svojím zdravím, vytiahnite z rukáva eso. Vďaka našim 5 potravinám im totiž skvele poradíte.

Nezabúdajte na vitamín C a v hrdle už vás nezaškrabe

Viete, ktorý vitamín je pre ľudské telo najdôležitejší? Áno, je to C. Preventívne vás ochráni pred chrípkou a zároveň pomôže pri regenerácii po náročnom športe. A nevyhnutný je aj pre tvorbu chrupaviek, kolagénu a hojenie zranení. V prírodnej podobe ho nájdete v citrusoch, čiernom ríbezlí alebo v ružičkovom keli.

Telo funguje, ako má. Vďaka draslíku

Draslík nie je tak známy ako vitamín C, ale je to najdôležitejší alkalický prvok v tele. Zníži vám krvný tlak a zlepší stav nervového systému, srdca i ciev. Z tela sa ale bohužiaľ okrem moču dostáva aj potom, preto ho pri fyzickom výkone nezabudnite dopĺňať. Draslík obsahujú napríklad banány, paradajky a hrozno.

Mix of fresh fruits on wicker bascket

Krásna na záhrade, zdravá v čaji: to je echinacea

Echinacea čiže echinacea machová pomáha pri nádche i kašli. Možno poznáte kvapky, echinaceu si ale môžete vypestovať aj na záhrade a z koreňa pripraviť vlastnú tinktúru.

Bojujte za zdravie komplexne – s vitamínom B

Vitamínov B je hneď niekoľko a všetkým dohromady sa hovorí B-komplex. Možno poznáte riboflavín (B2) alebo kyselinu listovú (B9). Vitamíny B pomáhajú napríklad proti aftám, kŕčom v nohách alebo keď potrebujete zlepšiť spánok.

Benedikt lekársky pomôže s trávením

Proti ochoreniam žalúdka alebo žlčníka bojuje benedikt lekársky, známy aj ako horký bodliak. Rovnako ako cesnak a cibuľa, má aj benedikt protinádorové a antibakteriálne účinky.

Hurá do kuchyne! Kde našich 5 pomocníkov nájdete?

Možno máte vitamín C spojený s citrónom, ale oveľa viac ho je v paprike, jahodách alebo kiwi. Draslík získate napríklad z varených zemiakov, a naopak pražené zemiačiky a sladkosti ho v tele ničia. Vitamínu B sú plné napríklad kvasnice, mäso, strukoviny alebo orechy.

echinacea-je-zazrakom-prirody-ktora-ozdravi-vase-teloZdravé jedlo nie je všetko

Vaša imunita vitamíny ocení, ale nepoďakuje vám, ak telu nedoprajete poriadny spánok. Preto stojí za to premýšľať aj o poriadnej posteli s matracom.

Napríklad aktívni športovci ocenia obojstranné matrace s masážnymi vlastnosťami Tropico.Funguje to jednoducho: jedna strana matraca je tuhšia a slúži k urýchlenej regenerácii tela, druhá je mäkšia a zameriava sa na maximálnu podporu chrbtice.

Alergici by sa mali zamerať na matrac z lenivej bio peny. Materiál sa prispôsobí teplote tela a matrac dýcha, takže sa v ňom nemnožia roztoče a plesne. Ranné prebudenie je tak bez začervenaných očí, upchatého nosa a samozrejme aj bez bolesti chrbta. Už viete, akým matracom podporíte svoje zdravie práve vy?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *