Hubové placky
Potrebujeme:
500 g čerstvých húb, 4 lyžice nastrúhaného syra, 2 lyžice masla, 2 vajcia, 1 menší pór, 1 lyžica drvenej rasce, petržlenová vňať, strúhanka na zahustenie, olej na vyprážanie, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
Pór a huby nakrájame na drobné kúsky a na rozohriatom masle dusíme, kým sa z nich neodparí voda. Následne odstavíme a necháme vychladnúť. Všetko trochu osolíme, okoreníme, pridáme rascu, rozšľahané vajcia, syr, nakrájanú petržlenovú vňať a také množstvo strúhanky, aby sa zmes zahustila. Všetko spolu dôkladne premiešame a vyformujeme malé placky, ktoré vypražíme v rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista. Hotové placky môžeme podávať so zeleninovým šalátom.
Ilustračné foto: sxc.hu