Fašírky asi netreba nikomu zvlášť predstavovať. Pripravujú sa z mletého mäsa a patria medzi jedlá z tradičnejšej kuchyne. Ak chcete zmenu, máme pre vás výborný tip. Stačí ak do zmesi na fašírky pridáte strúhaný syr.
Vytvarované guľky alebo podlhovasté šúľky ( ako keď pripravujete čevapčiči) budú so syrom chutiť o trošku inak a lepšie. My doma milujeme syr a pridávame ho skutočne všade, kde sa dá. Aj práve preto padol žreb na tento recept na fašírky so syrom. Spolu s uvarenými zemiakmi na cibuľke a paprike a paradajkovým šalátom sú vynikajúce. Tip na sobotňajší obed by bol, idete do toho?
Na fašírky so syrom budeme potrebovať:
- 500 g mletého mäsa
- 1 žemľa
- 80 g strúhaného syra
- 2 veselé vajíčka
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- strúhanku na obaľovanie
- olej na vyprážanie
Ako na to:
Do misky si dáme pomleté mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku, prelisovaný alebo strúhaný cesnak. Do fašírok je najlepšie použiť staršie pečivo. A teda tvrdšiu žemľu si namočíme do vody aby pekne zmäkla. Nadrobno nakrájanú zmäknutú žemľu pridáme do misky k mäsu. Rovnako tam pridáme nastrúhaný syr, vajíčka a nakoniec zmes osolíme a okoreníme. Všetky ingrediencie dôkladne premiešame.
Zmes mäsa a korenín necháme aspoň 10 minút odstáť, aby sa všetky chute dobre prepojili. Zo zmesi si začneme tvoriť aspoň približne rovnako veľké fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Pekne vytvarované a obalené fašírky si vypražíme v horúcom oleji do zlatista. Pripravíme si tanier, na ktorý položíme servítku a hotové fašírky necháme odkvapkať od prebytočného tuku. Fašírky so syrom podávame s varenými zemiakmi pripravenými na cibuľke alebo zemiakovou kašou. Ako bonus pridáme na tanier aj kyslú uhorku. Prajeme dobrú chuť.
Páči sa vám tento recept na fašírky so syrom? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.