Site icon Nazjedenie.sk

Pappardelle s kačacím mäsom, paradajkami a parmezánom

Lidl_Pappardelle s kačacím mäsom, paradajkami a parmezánom[1]

Počet porcií: 5

Potrebujeme: veľkú panvicu, strúhadlo


Suroviny:

Postup:

Na rozohriatej panvici s olivovým olejom restujeme nadrobno nakrájané stopky zeleru, strúčiky cesnaku a biele časti lahôdkových cibuliek (zelené časti si odložíme na neskôr). Cherry paradajky prekrojíme podľa veľkosti na polovice alebo štvrtiny a pridáme k základu.

Ochutíme nasekaným rozmarínom, podlejeme vínom a chvíľu  povaríme, aby sa odparil alkohol. Potom primiešame paradajky v konzerve a na miernom ohni pokračujeme v príprave.

Zmes osolíme a okoreníme. Tesne pred dokončením pridáme na menšie kúsky nakrájané upečené kačacie mäso. Po chvíli stiahneme z ohňa.

Tip: Kačicu môžeme upiecť podľa receptu na Pečená kačka s cícerom a špenátom.

Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode „al dente“, teda nie úplne do mäkka. Preložíme na panvicu s paradajkovou zmesou a premiešame. Pridáme pár lyžíc výpeku z kačice a nasekanú zelenú časť lahôdkovej cibuľky.

Servírovanie

Jedlo podávame posypané strúhaným parmezánom.

Exit mobile version