Počet porcií: 5
Potrebujeme: veľkú panvicu, strúhadlo
Suroviny:
- 300 g upečeného kačacieho mäsa (môžeme použiť aj mäso, ktoré nám zvýšilo)
- olivový olej Primadonna
- 2 stopky stopkového zeleru
- 3 strúčiky cesnaku
- 6 lahôdkových cibuliek
- 150 g cherry paradajok (červené, žlté)
- čerstvý rozmarín
- 300 ml bieleho suchého vína
- 425 ml lúpaných paradajok v konzerve Freshona
- soľ Castello
- mleté čierne korenie Kania
- 400 g čerstvých cestovín Pappardelle Chef Select
- parmezán Parmigiano Reggiano Lovilio na posypanie
Postup:
Na rozohriatej panvici s olivovým olejom restujeme nadrobno nakrájané stopky zeleru, strúčiky cesnaku a biele časti lahôdkových cibuliek (zelené časti si odložíme na neskôr). Cherry paradajky prekrojíme podľa veľkosti na polovice alebo štvrtiny a pridáme k základu.
Ochutíme nasekaným rozmarínom, podlejeme vínom a chvíľu povaríme, aby sa odparil alkohol. Potom primiešame paradajky v konzerve a na miernom ohni pokračujeme v príprave.
Zmes osolíme a okoreníme. Tesne pred dokončením pridáme na menšie kúsky nakrájané upečené kačacie mäso. Po chvíli stiahneme z ohňa.
Tip: Kačicu môžeme upiecť podľa receptu na Pečená kačka s cícerom a špenátom.
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode „al dente“, teda nie úplne do mäkka. Preložíme na panvicu s paradajkovou zmesou a premiešame. Pridáme pár lyžíc výpeku z kačice a nasekanú zelenú časť lahôdkovej cibuľky.
Servírovanie
Jedlo podávame posypané strúhaným parmezánom.