Nazjedenie.sk

Penam recepty na strašidelnú párty: Veselý Halloween a dobrú chuť!

Patríte k priaznivcom Halloweenu a chcete si tento sviatok užiť so všetkým, čo k tomu patrí? Pozvite svojich priateľov na halloweensku párty a pripravte pre nich jednoduché, chutné a tak trochu strašidelné menu. Penam zostavil pár chutných a jednoduchých receptov špeciálne pre túto príležitosť. Vyskúšajte ich a doplňte podľa vlastnej fantázie.

Strašidelná hrianka

Potrebujeme:

Halloween - strasidelna hrianka - smallRôzne druhy chleba Penam podľa chuti,
olej,
plátkový syr,
kečup,
strúčik cesnaku .

Postup:

Krajce chleba opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán na chrumkavo. Hotové vyberieme z panvice, dáme na servítku alebo papier z kuchynskej rolky, aby prebytočný olej odtiekol. Z plátkov syra vyrežeme rôzne halloweenske motívy, chlieb potrieme strúčikom cesnaku, položíme na krajec vyrezaný syr a dozdobíme podľa fantázie kečupom.

Mozočková nátierka

Potrebujeme:

Žemle Penam,
karfiol,
reďkovka,
mrkva,
nátierkové maslo,
soľ,
mleté čierne korenie,
mletá červená paprika,
sardely plnené kaparami.

Postup:

Karfiol očistíme, rozdelíme na  ružičky a uvaríme domäkka v slanej vode. Necháme vychladnúť, potom roztlačíme vidličkou, pridáme nátierkové maslo, nastrúhanú reďkovku s červenou šupkou. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku. Zo žemle odrežeme vrch, časť striedky vydlabeme a žemľu naplníme mozočkovou nátierkou, ktorú vytvarujeme do podoby mozgu. Oči vytvoríme zo sardel s kaparami (pripevníme špáradlami). Ústa vyrežeme nožom a naplníme zubami vyrezanými z mrkvy.

Halloweenska tekvicová polievka

Potrebujeme:

600 g tekvice (najlepšie muškátová),
2 mrkvy,
2 dcl smotany na šľahanie,
1 l zeleninového vývaru,
muškátový oriešok,
tekvicový chlieb Penam,
tekvicový olej,
soľ,
mleté čierne korenie.

Postup:

Očistenú tekvicu s mrkvou nakrájame a na oleji krátko orestujeme. Osolíme, okoreníme, podlejeme zeleninovými vývarom a varíme, kým zelenina nezmäkne. Nakoniec rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu a prevaríme. Ochutíme soľou, strúhaným muškátovým orieškom a korením. Na tanieri dozdobíme tekvičkou, ktorú vyrežeme z nasucho opečeného tekvicového chleba – vykrojené časti môžeme doplniť mrkvou. Polievku pred podávaním pokvapkáme tekvicovým olejom.

Halloweenska chlebová tekvica

Potrebujeme:

Ľubovoľný okrúhly chlieb Penam,
olej,
kečup,
omáčky podľa chuti,
kapia,
špajdle.

Postup:

Z bochníka odrežeme vrch a dôkladne vyberieme striedku. Do chleba vyrežeme oči, nos, zuby tak, aby čo najviac pripomínal halloweensku tekvicu. „Zuby“ urobíme z kapie. Zo striedky tvarujeme guľky, ktoré vypražíme na rozpálenom oleji. Guľky servírujeme so špajdľami a podávame s rôznymi druhmi omáčok. Do vyrezaného chleba môžeme vložiť zapálený kahanec.

Jednooké muffiny

Potrebujeme:

Bezlepkové muffiny Penam,
lízanky v tvare oka,
jahodový toping.

Postup:

Z muffinov zrežeme vršky tak, aby vznikla malá priehlbinka a zapichneme do nej lízanku v tvare oka. Dozdobíme jahodovým topingom. Ak nemám lízanky, oči si môžeme vyrobiť tak, že malé cukríky čiastočne obalíme do bielej marcipánovej hmoty a s pomocou krátkeho špáradla zapichneme do muffinu.

Chrumkavé lietajúce metly

Potrebujeme:

Penam Jemné talianske tyčinky,
plátkový syr,
pikantný kečup.

Postup:

Plátky syra nakrájame na obdĺžniky s rozmerom 4 x 2 cm, do výšky 2/3 spravíme zárezy. Plátky obtočíme o koniec tyčiniek, podľa potreby previažeme tenkou niťou, ktorú vyrežeme zo syra. Podávame s pikantným kečupom.

 

 

Penam Tekvicový chlieb – je pripravený z celozrnnej pšeničnej múky, obsahuje slnečnicové a sezamové semienka a tekvicové jadierka. No a keďže pre Halloween sú charakteristické tekvice, nemal by v pohostení na párty chýbať ani tekvicový chlieb.

Orientačná cena: 1,19 € / 500 g

 

Penam bezlepkové muffiny sú voňavé a vláčne a ocenia ich najmä zákazníci, ktorí  musia zo stravy vylúčiť lepok. Dostanete ich kúpiť v praktickom balení po 4 kusy.

Orientačná cena: 2,19 € / 220 g

Recepty a foto: Penam

Exit mobile version