Polievka s mäsovými haluškami
Zeleninová polievka získa vďaka haluškám slávnostný ráz a bude oveľa sýtejšia.
Potrebujeme:
150 g miešanej zeleniny,
1,25 l mäsového vývaru,
1 menší pór,
1 lyžica oleja,
soľ,
petržlenová vňať
Mäsové halušky:
80 g mletého chudého bravčového a hovädzieho mäsa,
1 lyžička škrobovej múčky,
štipka postrúhaného muškátového orieška,
mleté čierne korenie,
soľ.
Postup:
Najprv si zeleninu a pór nakrájame, opražíme na oleji, zalejeme vývarom, ochutíme soľou a varíme do mäkka. Následne mleté mäso zmiešame so škrobovou múčkou, osolíme a okoreníme. Z masy formujeme malé halušky, ktoré vkladáme do vriacej polievky a varíme asi 6 minút. Do hotovej polievky pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
Ilustračné foto: pixabay.com