Nazjedenie.sk

Pruhovaný želé dezert

Potrebujeme:

Na želé:
3 balíčky Tortového želé žltého Dr.Oetker,
700 ml ovocnej šťavy alebo džúsu,
2 zarovnané PL cukru,

Na náplň:
500 g mascarpone,
2 balíčky Vanilkového cukru Dr.Oetker,
1 KL Vanilkového extraktu Dr.Oetker,
1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker,
200 g práškového cukru,
1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker,
100 ml vlažnej vody,
200 ml smotany na šľahanie.

Postup:

Na prípravu dezertu pripravíme tortové želé podľa návodu na obale so šťavou alebo džúsom a cukrom. Na plech opláchnutý studenou vodou nalejeme ⅓ želé a necháme v chladničke stuhnúť. Na prípravu náplne v mise zmiešame mascarpone s vanilkovým cukrom, extraktom, kôrou a cukrom a vymiešame dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Na stuhnuté želé nanesieme polovicu náplne a uhladíme. Nalejeme druhú tretinu želé a odložíme do chladničky stuhnúť (ak želé v kastróliku stuhlo, môžeme ho znovu rozohriať). Nanesieme druhú polovicu náplne a zalejeme zvyšným želé. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Potom dezert nakrájame na kocky.

TIPY:

Dezert môžeme podávať so šľahačkou a lístkom mäty alebo medovky. Na dezert môžeme pred naliatím poslednej vrstvy želé naukladať ovocie (napr. marhule alebo ananás).

Exit mobile version