Potrebujeme:
Na cesto:
4 vajcia
150 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 g hladkej múky
2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
50 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
20 g kakaa
Na ovocnú náplň:
500 g kivi
150 ml vody
1 balíček (à 40 g) Zlatého klasu Dr.Oetker
50 g cukru
Na smotanovú náplň:
100 g horkej čokolády
250 ml smotany na šľahanie
400 g bieleho jogurtu
50 g práškového cukru
1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker
100 ml vlažnej vody
Na ozdobenie:
1 balenie Tubičiek na zdobenie Dr.Oetker
1 kivi
Postup:
1. Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Premiešame múku s kypriacim práškom, škrobom a kakaom a preosejeme. Ručne krátko vmiešame do peny. Cesto nalejeme do vymastenej, múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 20 minút
2. Upečený korpus necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
3. Na prípravu ovocnej náplne olúpeme kivi a pokrájame na kocky. Spolu so 100 ml vody uvedieme do varu. Premiešame zlatý klas s cukrom a zvyšnou vodou, primiešame k variacemu sa ovociu a necháme prejsť varom.
4. Na prípravu smotanovej náplne nasekáme čokoládu na malé kúsky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha. Jogurt zmiešame s cukrom. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu a vmiešame do jogurtu. Pridáme šľahačku, nasekanú čokoládu a zľahka ručne zamiešame.
5. Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Na spodný diel nanesieme ovocnú náplň a vytvarujeme do kupoly tak, aby zostal 1 cm voľný okraj. Na náplň pritlačíme prostredný diel korpusu, zľahka pritlačíme a potrieme polovicou smotanovej náplne. Položíme posledný diel korpusu a potrieme zvyšnou smotanovou náplňou. Tortu uložíme do chladničky a necháme najmenej 2 hodiny stuhnúť.
6. Na ozdobenie použijeme tubičky a podľa obrázku spoločne s kivi ozdobíme.