Tri otázky z kuchyne komika Jána Gorduliča
Humor je korenie života. O živote standup komika by nám známy Jano Gordulič vedel rozprávať určite celé hodiny. My sme sa ho však opýtali naše tri obvyklé otázky z kuchyne. Ako si s nimi poradil?
1. Aká je Vaša najobľúbenejšia a najvyužívanejšia surovina v kuchyni?
Asi kuracie mäso? Mám rád mäso a kuracie je ľahké, dobré a ľahko sa s ním varí. Mám rád rôzne thajské kari, polievku tom gha kai, mexické fajitas a tak ďalej… Takže asi kurcie. A voda!
2. Bez akej kuchynskej pomôcky by ste si nevedeli predstaviť varenie?
Na vianočných trhoch som si kúpil minivarešku. Má dlhú rúčku a je malá. Je o ničo väčšia ako kokteilová lyžička a je skladná, šikovná, dobre sa ňou manipuluje. A tiež som po svojom strýkovi, ktorého som mal hrozne rád a vážil si ho, zdedil veľký šéfkuchársky nôž. Ten hrozne rád používam.
3. Spomínate si, že by ste ako dieťa mali voči nejakému jedlu averziu? Pretrváva dodnes?
V škôlke ma nútili jesť krupicovú kašu a pudingy. Tlačili to do mňa nasilu, kŕmili ma lyžičkou. Odvtedy moc nemám rád kašovité sladké jedlá. Veľké brekeke. Ale ryžu v mlieku mám rád! Áno. Peklíčko. Ale možno znova skúsim krupicovú kašu. Puding asi už do úst nedám.