Potrebujeme:
Na srdiečka:
150 g Marcipánu Dr.Oetker,
75 g preosiateho práškového cukru,
75 g jemne mletých pistácií,
1 PL čerešňovej pálenky,
Na ozdobenie:
1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker,
zdobenie Perličky strieborné Dr.Oetker.
Postup:
Na prípravu srdiečok prepracujeme marcipán, práškový cukor, pistácie a čerešňovú pálenku. Marcipánovú hmotu rozvaľkáme na pracovnej ploche vysypanej malým množstvom práškového cukru na plát s hrúbkou cca 1 cm a pomocou formičky povykrajujeme srdiečka. Formičku zakaždým ponoríme do práškového cukru. Marcipánové srdiečka opatrne vytlačíme z formičky a prípadne odstránime zvyšky marcipánu z okraja formičky. Zakryjeme potravinárskou fóliou a uložíme asi na 1 hodinu do chladničky. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu a nalejeme do misky. Marcipánové srdiečka pomocou dvoch vidličiek ponoríme do polevy. Na spodnej strane otrieme polevu o okraj misky. Srdiečka položíme na papier na pečenie, ozdobíme zdobením a polevu necháme zatuhnúť, eventuálne jednotlivé kúsky občas posunieme, aby nevznikla hrubá vrstva polevy na spodnej strane. Srdiečka až do podávania uchovávame v chlade.