Nazjedenie.sk

3 tipy na letné ovocné osvieženie

Prinášame vám tipy na letné drinky plné zdravia a osvieženia. Poradíme, ako vyrobiť malinové nealko mojito, čučoriedkový ľad, aj s čím najlepšie skombinovať melón.

Prázdniny sú v plnom prúde a počasie nás nešetrí. Daždivé dni striedajú také, v ktorých sa vzduch vlní teplom a každý pohyb je nadľudský výkon. Práve na takéto dni pre vás máme tipy na drinky z letného ovocia, ktoré vás zaručene schladia.

Mäta a citrusy. Táto dvojica je do horúcich letných dní tým najlepším spoločníkom. Má ochladzujúce účinky a chuť je skvele osviežujúca. Mätu si preto pestujte na záhrade alebo v kvetináči a postarajte sa, aby ste v chladničke vždy mali citrón, grep, pomaranč alebo limetku. My vám poradíme, ako tieto letné stálice skombinovať s trojicou najobľúbenejšieho letného ovocia.

Melón je kráľ leta

melon kraluje letuKto nezažil chvíľu napätia pri nakrojení melónu, ako by nezažil leto. V dňoch, keď sa teplota blíži k 35°C, nikto nemá chuť do jedla, kvôli šťavnatému melónu ale rád urobí výnimku. Najmä ak je dobre vychladený.

​​Pripravte si z melóna osviežujúci drink, ktorý mal úspech na minuloročnom Raw Feste. Alebo melón nakrájajte na kocky, dajte do mrazničky a potom ho namiesto ľadu prihoďte do džbánu s vodou a vyžmýkaným citrónom.

Pohrajte sa s malinami

V lete je dôležité dbať na pitný režim, a to najmä u detí. Tie totiž aj v najväčších horúčavách behajú, hrajú sa a zabúdajú piť. Musíte preto urobiť zábavu aj z príjmu tekutín. Odporúčame deťom pripraviť domácu malinovú šťavu. Maliny sú síce na odšťavenie zložité, odšťavovač Sana Juicer EUJ-707 si s nimi ale poradí. Šťavu vždy skombinujte s ďalším ovocím alebo ju zrieďte vodou s citrónom.

Deťom tiež môžete pripraviť báječne osviežujúce malinové nealkoholické mojito. Do vysokého pohára dajte maliny, mätu, limetku, dostatok ľadu a trochu trstinového cukru. Všetko zalejte perlivou vodou a premiešajte. Doplňte slamkou. Zábava aj dodržanie pitného režimu zaručené!

Čučoriedky dajte do smoothie aj na zmrzlinu

Tmavomodré bohatstvo slovenských lesov nenechávajte len tak ležať. Nazbierajte si ho do zásoby a pripravte sebe a svojim deťom čučoriedkové smoothie plné antioxidantov. Čučoriedky idú skvele dohromady najmä s mätou a keď ich spoločne rozmixujete, môžete výslednou zmesou preliať zmrzlinu.

Dobrým tipom na párty je tiež čučoriedkový ľad. Dajte čučoriedky do formičiek na ľad a zalejte vodou. Rovnako to môžete urobiť aj s malinami. Hotové kocky tak budú skrývať ovocie a po rozpustení ozvláštnia drink.

 

Na stránkach Eujuicers.sk nájdete ďalšie užitočné tipy, rady a recepty na prípravu úžasných ovocných a zeleninových drinkov.

Exit mobile version