Nazjedenie.sk

Dnes je deň hranoliek – alebo čo ste nevedeli o najslávnejších hranolčekoch z McDonald’s

Medzinárodný deň hranolčekov (Fête de la frity) pripadá v kalendári na 13. júla. Vznik tejto celosvetovo najobľúbenejšej prílohy si pripomíname už od roku 1977, pričom dodnes sa vedie spor o to, či hranolky vznikli práve v Belgicku alebo vo Francúzsku. Aj napriek nejasnej histórií však majú ľudia po celom svete jasno v chuti. Zlatistým a chrumkavým hranolkám sa jednoducho nedá odolať, čo dokazujú aj štatistiky zo slovenských reštaurácií McDonald’s. Koľko porcií tento obľúbený reťazec s občerstvením ročne predá?

Hranolky z reštaurácie McDonald’s sú známe práve vďaka svojej jedinečnej chuti a zlatistej farbe. Ich výhodou je fakt, že na celom svete chutia úplne rovnako, a tak je cesta do reštaurácií McDonald’s aj počas rôznych výletov či dovoleniek mimo Slovenska vždy istotou dobrého gurmánskeho zážitku. Ako je to možné? Spoločnosť McDonald’s nepozná  ohľadom  kvality surovín žiadne kompromisy. Celosvetovo i na Slovensku spolupracuje iba s vybranými dodávateľmi a farmármi, ktorí pri pestovaní a spracovaní zemiakov dodržujú prísne normy a využívajú tie najšetrnejšie a najefektívnejšie spôsoby výroby.

Oslávte spolu s nami medzinárodný deň hranolčekov a pozrite sa na 10 zaujímavostí, ktoré ste o hranolčekoch asi nevedeli:

Exit mobile version