Výrazná horkosť, ktorá je dokonale prepojená s plnou sladovou chuťou. To je výsledok práce sládkov z Kráľovského pivovaru, ktorí opäť navarili jedinečné pivo na jesenné dni. Vo Svätomartinskom špeciáli 13° si vychutnáte to najlepšie, čo priniesla tohtoročná úroda českého chmeľu.
Svätomartinský špeciál 13° uvarili krušovickí sládkovia krátko po tohtoročnom zbere chmeľu. Práve čerstvý chmeľ, výnimočný Žatecký poloraný červenák, a špeciálna technológia chmelenia za studena robia toto pivo každoročne výnimočným. Svätomartinský špeciál 13° sa vyznačuje neopakovateľnou chmeľovou vôňou a výraznou, príjemnou horkosťou. Pivárov osloví aj plnou sladovou chuťou a jantárovou farbou, ktorú získava vďaka tradičnému zreniu v ležiackych pivniciach krušovického pivovaru počas piatich týždňov. Svätomartinský špeciál 13° bude dostupný v limitovanej edícii na výčapoch vo vybraných puboch na celom Slovensku od začiatku novembra až do vypredania zásob. Zoznam prevádzok, kde si možete vychutnať Svätomartinský špeciál 13° nájdete na www.krusovice.sk.
Názov: Svätomartinský špeciál 13° Stupňovitosť: 13 % Obsah alkoholu: 5,9 % Farba: zlatá až tmavozlatá Aróma: výrazne chmeľová Chuť: plná sladová s horkým záverom |
„Na svoju tradíciu sezónnych špeciálov sú krušovickí sládkovia mimoriadne pyšní. Svätomartinský špeciál 13° je už roky obľúbený medzi pivármi aj na Slovensku, a aj túto jeseň im odhalí kvalitu úrody toho najlepšieho českého chmeľu – Žateckého poloraného červeňáku. Unikátna technológia studeného chmelenia a dlhý čas zrenia robia Svätomartinský špeciál skutočne kráľovským,“ hovorí Naďa Kasalová, brand manažérka značky Krušovice a dodáva, „Tešíme sa, že môžeme každoročne odmeniť našich zákazníkov zaujímavými špeciálmi, priniesť tak do portfólia varietu a zaujať potenciálnych fanúšikov tohto kráľovského piva.“
Technológia studeného chmelenia sa pri výrobe piva využíva už takmer dvesto rokov. V počiatkoch pomáhala udržať pivo dlhšie čerstvé, čo využívalo najmä britské námorníctvo pri doprave piva do kolónií. Okrem lepších konzervačných vlastností sa týmto spôsobom z čerstvého chmeľu do piva dostáva výrazne viac vôní, čím Svätomartinský špeciál získava ešte plnší, intenzívnejší chmeľový charakter.