Šéfkuchár hotela Lindeth Howe Country House vo Windermere v grófstve Cumbria, Marc Guibert, vytvoril najdrahší dezert na svete. Ide o kombináciu čokoládového pudingu a najlepších belgických čokolád s príchuťami, ako broskyňa, pomaranče a whisky. Neopísateľne chutná a drahá lahôdka obsahuje aj zlato, kaviár, šampanské a dvojkarátový diamant. Cena tohto sladkého diela je 22 000 libier, čiže asi 25 000 eur.
Tento dezert je akousi čokoládovou napodobeninou Fabergého veľkonočného vajíčka. Šperky, ktoré nájdete pod označením Fabergého vajíčka, vytvoril ruský klenotník Carl Peter Fabergé a jeho spolupracovníci v rodinnej klenotníckej firme. Fabergého vajíčka boli vyrábané na zákazku pre ruskú cársku rodinu, ďalšie boli vyrobené na objednávku pre najbohatších príslušníkov šľachty v túžbe vyrovnať sa cárom. Mnohé z nich vo svojom vnútri ukrývajú dych vyrážajúce klenotnícke dielo. Dodnes tieto vajíčka predstavujú synonymum luxusu a klenotníckeho umenia.
Dezert, ktorý pripomína Fabergého veľkonočné vajíčka, prevalcoval všetky predchádzajúce Guinessove rekordy. Doteraz držal rekord zmrzlinový pohár Frrrozen Haute Chocolate z newyorskej reštaurácie Serendipity 3, ktorý si môžete zakúpiť za 15 730 dolárov, čo je v prepočte približne 11 900 eur, no zákusok Marca Guiberta ho jednoznačne prekonal.
Autor: Dads
Zdroj: http://www.worldrecordsacademy.org
Foto: sxc.hu, http://www.worldrecordsacademy.org