Nazjedenie.sk

Ochutnajte s nami Chorvátsko

Chorvátsko je obľúbenou dovolenkovou destináciou mnohých Slovákov. Okrem výbornej dostupnosti, krásneho čistého mora a jedinečných pláží ponúka Chorvátsko výborné chutné jedlá, ktoré nemôžete neochutnať. 

Poďte s nami ochutnať chuť letného Chorvátska s našou redaktorkou Ivanou, ktorá v tejto destinácii strávila niekoľko týždňov. 

Zmrzlina v Chorvátsku

Začneme ľahkým dezertom, ktorý schladí. Zmrzlinu milujú všetci – malí aj veľkí. Mňa osobne balkánska zmrzlina nikdy extrémne neoslovila. Všetky príchute mi prišli rovnaké a dávky boli zbytočne obrovské – ako sa vraví kvantita bola nad kvalitou. Tento rok som sa rozhodla ochutnať vždy tú najlepšiu zmrzlináreň v meste, ktorú nám odporučila aplikácia  Tripadvisor. Oplatilo sa. Našli sme kvalitné remeselné zmrzlinárne, ktoré už mali nádych moderna, ktorý skvelý zážitok iba umocňoval. Aj keď je v nich častokrát zmzlina o čosi drahšia, naše chuťové poháriky očarili. Skúsiť by ste ju mali aj vy!  

Morské plody si zamilujete 

Mojou osobnou zásadou je, že ak navštívim akúkoľvek krajinu snažím sa ochutnať to, čo je pre ňu tradičné a prirodzené. Práve to mi pomáha vychutnať si prítomnú atmosféru naplno.

Ak sa bojíte morských plodov, odporúčam zbaviť sa strachu v kvalitnejšej reštaurácii, kde si môžete byť istí čerstvosťou a kvalitou surovín. Ja morské plody milujem, takže príležitosť vychutnať si ich naozaj čerstvé a kvalitne pripravené vždy privítam. Odhoďte predsudky a strach a ochutnajte ich – možno sa z vás stane ich milovník ako som ja 🙂 

Stavte na kvalitne pripravenú čerstvú rybu

Ak teda tie krevety a mušle nie sú pre vás, určite ochutnajte čerstvo ulovenú chutnú rybku. V niektorých reštauráciách a tradičných chorvátskych konobách vás na požiadanie nechajú vybrať si aj z čerstvých úlovkov. Mňa osobne nikdy nebavilo rybu pitvať od kostí. Dobrý čašník vám s rybou vždy ochotne pomôže – vyberie stredovú kosť, odstráni väčšie aj menšie kosti a na vašom tanieri ostane iba čisté mäso. Nebojte sa a požiadajte o očistenie ryby pri najbližšej návšteve reštaurácie, nie je za čo sa hanbiť 🙂 Ak sa chystáte k moru bol by to bez ryby predsa poriadny hriech.  

Verím, že sa vám moje tipy pre najbližšiu návštevu Jadranu páčili a že niektorí z nich aj vyskúšate. Do nazjedenia 🙂

Ak sa vám páčili gastrotipy našej Ivky z Chorvátska určite ju nezabudnite sledovať na Instagrame @blogiva alebo na jej kreatívnom blogu.

Páčil sa vám tento článok? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Ďalšie zaujímavé články nájdete na našom webe nazjedenie.sk v a chutné recepty nájdete v sekcii recepty.

Exit mobile version