Aký olej používate pri varení, pečení či smažení? Ak poviete repkový, patríte k veľkej časti slovenských domácností, v ktorých si práve tento druh oleja získal mimoriadnu obľubu. Všetci priaznivci repkového oleja určite ocenia novinku, ktorú prináša na trh spoločnosť Palma – repkový olej s pridanou hodnotou – Raciol plus+.
Je správnou voľbou do kuchyne, ak chcete pri príprave teplých jedál vystačiť s jedným druhom oleja. Vďaka neutrálnej chuti, jemnej vôni a vysokému bodu zadymenia 230 °C s ním môžete variť, dusiť, smažiť, piecť, marinovať, grilovať a využiť ho aj pri príprave chutných báboviek, kysnutého cesta a rôznych druhov koláčov.
„Raciol je najznámejšou značkou rastlinného oleja na Slovensku a jeho obľúbenosť a kvalitu potvrdzuje päťnásobné získanie ocenenia Superbrands,“ hovorí Michaela Berzediová, brand a marketing manažérka spoločnosti Palma. Do portfólia značky pribudla k repkovému a slnečnicovému oleju novinka. „Raciol plus+ má všetky vlastnosti vysoko kvalitného repkového oleja s vyváženým pomerom omega 3 a 6 mastných kyselín. Bonusom sú pridané vitamíny D a E, ktoré prospievajú organizmu,“ dodáva M. Berzediová.
Odborníci sa zhodujú v tom, že vyvážený jedálny lístok by mal obsahovať pestrú stravu bohatú na vitamíny, ktoré naše telo potrebuje. Raciol plus+ je obohatený o vitamín D, ktorý prispieva k udržaniu zdravých kostí a zubov a vitamín E, ktorý prispieva k ochrane buniek pred oxidačným stresom, pôvodcom mnohých ochorení.