Poznáte to – aby sme si udržali štíhlu líniu a naštartovali metabolizmus, mali by sme jesť päť až šesť malých porcií jedla denne. Že vám ráno nechutí? Skúste začať s celkom malými porciami, aby ste telu dodali potrebnú energiu. A občas si môžete dopriať aj sladké raňajky pre dobrú náladu. Napríklad cereálnu vianočku alebo mliečne žemličky Penam z rady Exclusive.
Potrebujeme:
Penam Žemličky mliečne stracciatella, 250 g lieskových orieškov, 4 lyžice medu, 1 lyžica kokosového oleja, 1 lyžica kakaa, kondenzované mlieko.
Postup:
Lieskové orechy nasucho opečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 10 minút alebo nasucho opražíme na panvici. Ak nie sú očistené, zbavíme ich šupiek. Vychladnuté rozmixujeme s kakaom, kokosovým olejom, postupne pridávame med a kondenzované mlieko, až kým hmota nezíska konzistenciu nátierky. Natrieme na mliečne žemličky Penam a podávame s čajom, mliekom alebo iným teplým či jogurtovým nápojom.
Potrebujeme:
Penam Žemličky mliečne, čerstvé alebo mrazené ovocie, cukor alebo med, citrónová šťava.
Postup:
Ak ste si nezavarili domáci džem z čerstvého ovocia v lete, ľahko si môžete pripraviť túto domácu dobrotu na rýchlu spotrebu aj z mrazeného ovocia – jahôd, malín, višní, čučoriedok, marhúľ či zmesi lesného ovocia. Stačí, keď ho necháte rozmraziť a povaríte s cukrom a troškou citrónovej šťavy, kým zhustne. Vychladnutý džem s Penam mliečnymi žemličkami spríjemní každé ráno.
Potrebujeme:
Penam Žemličky mliečne stracciatella, jemný odtučnený tvaroh, vanilkový cukor alebo med, citrónová kôra, mlieko, čerstvé ovocie.
Postup:
Jemný tvaroh vyšľaháme s troškou mlieka, ochutíme vanilkovým cukrom alebo medom a čerstvo nastrúhanou citrónovou kôrou. Do tvarohovej zmesi môžeme pridať nadrobno nakrájané čerstvé či odkvapkané kompótové ovocie. prípadne všetko dohladka rozmixujeme. Mliečne žemličky natrieme tvarohovou penou a ozdobíme kúskami čerstvého ovocia, posekanými orechmi alebo lístkom mäty či medovky.
Potrebujeme:
Penam Vianočka cereal, maliny, cukor podľa chuti, tortové želé.
Postup:
Lahodná cereálna vianočka výborne chutí natretá čerstvým maslom a voňavým malinovým džemom. Môžeme si ho kúpiť, alebo pripraviť doma z čerstvých malín, ktoré rozvaríme s cukrom podľa chuti. Do rozvarenej malinovej zmesi pridáme červené tortové želé zmiešané s lyžicou cukru a krátko povaríme. Ak dávate prednosť čerstvému ovociu, stačí maliny jemne roztlačiť, prípadne iné obľúbené ovocie rozmixovať a podávať na plátku vianočky s maslom.
Recepty a foto Penam
Orientačná cena: 1,15 €/210 g
Penam Vianočka cereal – je nadýchaná jemná vianočka s bohatým chrumkavým posypom. Pekárski majstri ju pripravili z pšeničnej múky s pridanými slnečnicovými semenami, pšeničnými, ovsenými a ražnými vločkami, ľanovými semenami a sladkými hrozienkami.
Orientačná cena: 1,40 €/400 g