Keď sa vrátime večer domov z práce, nie vždy máme čas a náladu na zdĺhavú prípravu večere. Chcelo by to niečo ľahké, rýchle a chutné. Presne také sú recepty, ktoré vyčarujeme s toastovými chlebami Penam. Berte naše tipy ako inšpiráciu na toasty podľa vlastnej chuti a fantázie. Stačí mať doma svetlý či tmavý pšeničný toastový chlieb Penam.
Potrebujeme:
Penam Toastový chlieb, maslo, syr s bielou plesňou, brusnicová zaváranina, rukola.
Postup:
V toastovači opečieme plátky toastového chleba a rozrežeme ich tak, aby vznikli trojuholníky. Jeden trojuholník jemne natrieme maslom, poukladáme syr s bielou plesňou nakrájaný na tenké plátky a dáme zohriať do mikrovlnky, kým sa rozpustí. Potom na syr navrstvíme brusnicovú zaváraninu a prikryjeme druhým plátkom opečeného toastového chleba. Ozdobíme lístkami rukoly.
Toastový chlieb so slaninou a špenátom
Potrebujeme:
Penam Toastový chlieb, oravská slanina, listový špenát, žltá paprika, čierne mleté korenie.
Postup:
Špenátové listy umyjeme, prípadne sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Papriku umyjeme a nakrájame na pásiky. Toastový chlieb opečieme v toastovači alebo nasucho na panvici. Potom na panvici zľahka opražíme tenké plátky prerastenej oravskej slaniny a papriku. Teplý toast obložíme slaninou, špenátovými listami a paprikou. Môžeme dochutiť čiernym mletým korením.
Potrebujeme:
Penam Toastový chlieb, plátky šunky, čerstvá špargľa, syr niva, soľ, poľný šalát.
Postup:
Špargľu očistíme škrabkou a na chvíľu ponoríme do studenej vody. Potom ju v osolenej vriacej vode krátko oblanšírujeme – povaríme asi 2 minúty, aby zmäkla. Na toastový chlieb dáme plátky plesňového syra, na pásiky nakrájanú šunku, kúsky špargle, prikryjeme druhým plátkom chleba a v zapekacej miske dáme zapiecť do rúry, kým sa syr neroztečie. Servírujeme s poľným šalátom. Môžeme ho doplniť cherry paradajkami a ochutiť balzamikovým octom.
Potrebujeme:
Penam Toastový chlieb, kuracie mäso, olej, sečuánske korenie, mrkva, farebné papriky, cibuľa, pór, sójová omáčka, škrobová múčka.
Postup:
Na panvici na troche oleja opražíme na rezance nakrájané kuracie mäso, pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, korenie a ochutíme sójovou omáčkou. Popražíme, kým mäso nezmäkne, môžeme zahustiť škrobovou múčkou. Hotovú „čínu“ podávame na nasucho opečenom toaste.
Potrebujeme:
Penam Toastový chlieb, vajce, listová zelenina, syr eidam, maslo, petržlenová vňať, listový šalát.
Postup:
Plátok toastového chleba natrieme maslom, posypeme petržlenovou vňaťou, dáme plátok syra a prikryjeme druhým plátkom chleba. Poukladáme na plech a vložíme do zohriatej rúry na niekoľko minút. Medzitým si v panvičke pripravíme volské oká, ktoré naservírujeme na zapečené toasty. Ak chceme, aby mali volské oká pekný tvar, smažíme ich vo formičke. Podávame s listovým šalátom.
Náš tip:
K plneným toastom je vhodné servírovať rôzne druhy šalátov z čerstvej zeleniny.
Recepty a foto Penam
Penam Toastový chlieb – v ponuke je toastový chlieb svetlý a toastový chlieb maslový. Môžete ho použiť na prípravu obložených, plnených aj zapekaných toastov. Pre milovníkov tmavého pečiva Penam ponúka aj tmavý toastový chlieb, či toastový chlieb cereálny.
Orientačná cena: 1,19 €/500 g, 0,79 €/250 g.
Spoločnosť PENAM SLOVAKIA, a.s. so sídlom v Nitre sa radí medzi popredných slovenských výrobcov a predajcov pečiva, cukrárskych výrobkov a múk. V bohatej kolekcii produktov, vedľa bežných pekárskych výrobkov (chlieb, bežné pečivo, jemné pečivo, ostatné pekárske výrobky) ponúka PENAM SLOVAKIA, a.s. i širokú škálu cukrárskych výrobkov (torty, zákusky) a mlynských produktov.