Nedáte dopustiť na jedlá našich starých mám? Teraz si ich môžete do sýtosti vychutnať v pivárni a reštaurácii Bokovka v Trnave a Bratislave či v Beer Palace. Čakajú na vás tradičné a chutné špeciality z rôznych kútov Slovenska. Poponáhľajte sa, folklórny food festival potrvá do 13.marca.
Špeciálne menu obsahuje nasledujúce jedlá:
PAPCÚN
Spišská špecialita – polievka so zemiakmi, sušenými hubami, slaninkou, kôprom a oškvarkami.
GEMERSKÉ GULE
Gemerská špecialita – gule so zemiakového cesta, do ktorého je pridaná slaninka, klobáska a koreniny. Gule sú podávané s dusenou kyslou kapustou s údeným a krúpami.
TATARČANE PIROHY
Tieto pirohy z pohánkovej múky plnené tvarohom a zemiakmi pochádzajú zo Zemplína.
TVAROHOVÉ KNEDLE
Región Tekov je známy týmito tvarohovými knedľami plnenými slivkami, posypanými strúhankou a čerstvým tvarohom.
SULC
Záhorácka špecialita Sulc je pripravená z bravčového kolena a zeleniny.
Viac informácií o skupine Bencik Culinary Group nájdete na www.bencikculinary.sk