Život na dedine spojený s pestovaním vlastných plodín, prechádzkami po poliach – idylka, po ktorej túžia mnohí. Keď si k tomu domyslíte dve malé deti, vidíte život blogerky Kataríny, ktorá vystupuje pod menom Dedinská mať.
Predtým, ako začala byť matkou, sa venovala svojmu foodblogu a vymýšľala rôzne recepty. To, že sme ju oslovili do našej tradičnej rubriky, preto nie je úplná náhoda 🙂 V súčasnosti sa Dedinská mať plne sústredí výchove detí, popri ktorej rozbehla aj vlastnú značku oblečenia – najprv pre deti, teraz už aj pre ich mamky.
1. Aká je Vaša najobľúbenejšia a najvyužívanejšia surovina v kuchyni?
Fúha, ťažká otázka. Najvyužívanejšia je určite múka – tá ide aj do chleba, koláčikov, halušiek… Čo sa týka obľúbených potravín, tak to bude určite jablko.
2. Bez akej kuchynskej pomôcky by ste si nevedeli predstaviť varenie?
Čo sa týka varenia ako takého, ja mám najradšej jedlá, ktoré sa varia v panvici. Veľmi často používam liatinovú panvicu pri rôznych typoch jedál, pretože mi to príde praktické a jedlo zhotovím raz-dva.
3. Spomínate si, že by ste ako dieťa mali voči nejakému jedlu averziu? Pretrváva dodnes?
Ojój, áno a pretrváva dodnes. Sú to huby – vyslovene mi prišli od detstva slizké, klzké, neochutnám ich dodnes. Potom som veľa vecí začala jesť, ale napríklad nemám rada prívarky. To je averzia z detstva, mám v hlave nejaký blok, aj keď by mi dnes možno aj chutili. Akékoľvek prívarky mi však prídu ako taká džaba, ktorú nechcem jesť. Keď varím doma prívarok, pretože manželovi veľmi chutia, ja si dám niečo iné.
Máte to s prívarkami podobne ako Dedinská mať? Ak chcete zistiť, či nemáte averziu voči jedlu s nejakou známou tvárou, prečítajte si ďalšie rozhovory z našej rubriky Trojka z kuchyne.