Nazjedenie.sk

Tri otázky z kuchyne Martina „Pyca“ Rauscha

Varenie je zábava. Najmä vtedy, ak vás tento koníček pohltí tak, ako známeho moderátora Martina „Pyca“ Rauscha. Je vášnivým kulinárom a so svojimi vegetariánskymi receptami sa neváhal podeliť s milovníkmi dobrého jedla vo svojich knihách. Rozhodli sme sa mu položiť naše tri otázky z kuchyne.

1. Aká je Vaša najobľúbenejšia a najpoužívanejšia surovina v kuchyni?

Olivový olej, ktorý používam v studenej kuchyni aj pri tepelnej úprave, či ako dochucovadlo. Prakticky vo všetkom, najmä ako základnú tukovú zložku. 

 2. Bez akej kuchynskej pomôcky by ste si nevedeli predstaviť varenie?

Nabrúsený kvalitný nôž a veľká panvica.

Zdroj foto: Archív Martin Pyco Rausch

3. Spomínate si, že by ste ako dieťa mali voči nejakému jedlu averziu? Pretrváva dodnes?

Áno, nikdy som nepochopil jedlá ako dukátové buchtičky a žemľovka. Alebo to bol skôr fakt, že tieto jedlá boli a dodnes sú vnímané ako hlavný chod, pričom je to dezert a navyše nie práve najchutnejší. Ak v škole boli tieto jedlá ako obed, ani som nešiel do jedálne.

Exit mobile version