Site icon Nazjedenie.sk

Trojka z kuchyne: speváčka Katka Koščová

Katarína Koščová je speváčka, ktorá sa stala prvou víťazkou slovenskej Superstar (v roku 2005). Svoj talent nasmerovala smerom k žánrom ako jazz, šanšón a folk. Vydala 4 sólové albumy, autorské uspávanky aj tradičné koledy v netradičnom prevedení. Nás v našej rubrike Trojka z kuchyne zaujímalo, aká je Katka Koščová doma. Položili sme jej naše 3 otázky.

Aká je Vaša najobľúbenejšia a najvyužívanejšia surovina či potravina v kuchyni, prečo?

Najviac využívaná surovina v našej kuchyni bude asi cibuľa. Dávam ju takmer do každého jedla. Mám pocit, že bez nej to nie je ono. Je v takmer každej polievke, v takmer každom mäse… Prevonia, zachustí, dochutí, jednoducho musí byť.

Bez akej kuchynskej pomôcky by ste si nevedeli predstaviť varenie?

Ja si vystačím so základom. Nemám rada predmety len na jedno konkrétne využitie. Napríklad popkornovač. Mám rada naše staré ťažké liatinové hrnce, ktoré sme zobrali od mojej mamky a za absolútny základ považujem dobre naostrené nože.

Je nejaké jedlo, voči ktorému máte alebo ste mávali averziu?

Nemala som rada špenát v nijakej podobe. V škôlke a škole sme z nejakého dôvodu vždy mali špenátovú polievku s vajíčkom jemne vychladenú, prišlo mi to odporné. Špenátu som priša na chuť až pred pár rokmi. Najviac mi chutí baby špenát s vajciami benedikt. A raz som mala skvelú špenátovú polievku, ktorú pripravila moja kamarátka a odvtedy je špenát kamoš.

Tak to bola Katka Koščová v našej rubrike. Ak vás zaujímajú odpovede ďalších osobností, ktoré sme oslovili v našej rubrike Trojka z kuchyne, pustite sa smelo do čítania 🙂

Ak máte svoj tip, koho by sme mali do rubriky osloviť, pretože vás zaujíma jeho najobľúbenejšia surovina, pokojne nám pod článok napíšte jeho meno, prípadne aj vlastnú otázku, ktorú by ste mu položili.

Exit mobile version