Nazjedenie.sk

Viete používať alobal?

S alobalom sa stretol zrejme každý, gazdinky a kuchári určite. Hliníkovú fóliu je možné využívať nie len pri pečení či grilovaní. Prečítajte si, na čo všetko je dobrý. Mimochodom, viete ho správne používať?

Určite ste si všimli, že alobal je z jednej strany lesklý, z druhej matný. Nie je to len na parádu. Lesklá strana teplo odrážamatná teplo prepúšťa. Pokiaľ teda chcete udržať jedlo v rúre teplé (napr. večeru pre oneskorencov), lesklá strana alobalu má smerovať von. Naopak, keď potrebujete niečo rýchlo upiecť, vonku má byť matná strana. Pri hrubších druhoch alobalu už rozdiel na stranách nie je. Obe sú lesklé.

baked-potatoes-58735_640Alobal je v kuchyni skvelým pomocníkom. Používame ho pri pečení múčnikov, mäsa, rýb, zemiakov či zeleniny. Takto upečené jedlo zostane krehké a šťavnaté. Málokto však vie, že ho môžeme využiť aj inak. Môžeme do neho zabaliť desiatu, prikryť jedlo v chladničke alebo pokrmy počas pikniku či grilovačiek. Zabránime tak prístupu hmyzu k našim dobrotám. Navyše, vysoká tepelná vodivosť hliníka uľahčuje nielen samotné pečenie, ale i rozmrazovanie či zmrazovanie. Pri grilovaní máme zasa istotu, že s alobalom bude všetko rovnomerne prepečené a nevysušené.

Ďalšie skvelé tipy na využitie alobalu v kuchyni

Foto: pixabay.com

Exit mobile version