Po kapustnici, zemiakovom šaláte a nespočetnom množstve koláčikov máme mnohí, s niekoľkými kilami navyše, chuť na zmenu. Silvesterovský večer je už tradične plný malých dobrôt, ktoré sa dajú „zobkať“ počas čakania na Nový rok aj niekoľko hodín. Prinášame vám niekoľko tipov na zdravšie silvestrovské menu.
Poznáte nekysnutý arménsky chlieb lavaš? Vyčarujte z neho malé tortilky plnené zeleninou, rôznymi druhmi šunky či syra.
Údený losos môžeme použiť pri jednohubkách na viacero spôsobov. Na opečenom celozrnnom chlebíku pokvapkaný citrónovou šťavou či v efektnej roládke z uhorky a krémového syra ricotta.
Chrumkať nemusíme iba chipsy. Nakrájajte zeleninu na menšie kúsky a naservírujte ju s niekoľkými druhmi dipov.
Rovnako môžeme „zobkať“ aj ovocie a oriešky.
Želáme vám veselú silvestrovskú zábavu plnú dobrôt!