Existuje veľa mylných domnienok, pokiaľ ide výrobu džúsov a pyré na Slovensku. U mnohých pretrváva názor, že do džúsov a pyré sa pridáva cukor navyše, konzervačné látky, farbivá či iné látky, ktoré zabezpečujú dlhšiu trvanlivosť a čerstvosť týchto proiduktov na celé mesiace. Výsledky prieskumu inštitútu Millward Brown ukazujú, že väčšina Slovákov (93,3%) považuje za prírodné džúsy len tie čerstvo lisované a iba 20% opýtaných Slovákov si myslí, že pasterizované sú tiež prírodného charakteru. V prípade pyré – 50,3% respondentov ho vníma ako prírodný produkt.
Moderné technológie používané pri výrobe džúsov umožňujú zachovať všetky cenné vitamíny a nutričné hodnoty z ovocia a zeleniny. Proces pasterizácie je v podstate tepelné spracovanie džúsov, ktoré ničí všetky baktérie a ďalšie mikroorganizmy, škodlivé pre ľudský organizmus. Preto, keď si vyberáte 100% džúsy, môžete si byť istí, že neobsahujú pridaný cukor, konzervačné látky, farbivá alebo iné nežiadúce látky. Navyše, každý stupeň tejto výroby neustále podlieha kontrole kvality. Čisté džúsy sú podrobené ďalšej filtrácii, a preto neobsahujú kúsky dužiny z ovocia a zeleniny. Hutnejšie džúsy, naopak, tomuto procesu podrobované nie sú, nakoľko obsahujú viac biologicky aktívnych zlúčenín. Oba typy džúsov však zachovávajú všetky vitamíny a minerálne látky.
V súčasnej dobe je zdravý životný štýl založený na čerstvom ovocí a zelenine. Stále viac a viac Slovákov sa zaujíma o kvalitu svojho jedla. Džúsy a pyré sú perfektným pokrmom v tomto ohľade. Začlente ich do vášho jedálnička a obohatte tak svoj organizmus o potrebné vitamíny, minerály a ďalšie významné látky.