Nazjedenie.sk

Ako upiecť banánový chlebík

Banánový chlebík je jednoducho skvelá dobrota. Hodí sa na raňajky, na olovrant či desiatu. Môžete ho mať ako dezert po dobrom a výdatnom jedle, alebo môžete banánový dezert povýšiť na samotné jedlo. 

Je veľmi zdravý, výdatný, a obsahuje málo ingrediencií. Banánový chlebík je veľmi výživný, chuťovo vyvážený a dokonca vhodný aj do diéty či pre naberačov svalov 🙂

Na pečenie je jednoduchý a stále si doň viete pridať niečo navyše, niečo svoje. Predstavujeme vám dokonalý koláčik, ktorý si zamilujete aj vy aj vaše deti. 

Ja ho pečiem vždy, keď vyrážame niekam na cesty ako posilnenie počas turistík. Vtedy padne vhod a dodá potrebnú energiu. Tak poďme si spoločne jeden taký upiecť.

Na banánový chlebík budeme potrebovať: 

Ako na to: 

Predhrejeme si rúru na 170 °C a formu na pečenie tzv. “srnčí chrbát” si vystelieme papierom na pečenie. Zrelé banány si ošúpeme a v miske ich vidličkou dôkladne popučíme. Pridáme vajíčko, hnedý cukor a vanilkový cukor a poriadne spolu premiešame, do hladkej hmoty. Do preosiatej múky pridáme jedlú sódu a postupne zapracujeme do banánovej zmesi. (Ja niekedy uberiem trošku z múky a pridám ešte kakao, lebo čokoládová chuť a banán spolu jednoducho ladia) Následne pridáme roztopené maslo a oriešky alebo sušené ovocie, podľa vašej chuti.  Cesto vylejeme do pripraveného plechu a pečieme približne 50 až 60 minút.

banánový chlebík
Banánový chlebík môžete takto servírovať

Dobrá rada nad zlato: Pred tým, než vložíte chlebík do rúry, môžete na vrch položiť pozdĺžne rozrezaný banán alebo môžete banán nakrájať na kolieska. Výsledný efekt stojí za to 🙂

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version