Nazjedenie.sk

Bezlepkový hruškový koláč poliaty pudingom

Je rýchly, veľmi krehký a vláčny. Bezlepkový hruškový koláč poliaty vanilkovým pudingom je ideálny recept do jesenných dní. A keďže jeseň je v plnom prúde a hrušiek je stále veľa, prečo by ste si nedopriali kúsok tohto sladkého pokušenia?

Tento recept je primárne pre ľudí, ktorí majú intoleranciu na lepok, no môžete si ho pokojne pripraviť aj v tejto alternatíve, alebo bezlepkovú múku nahradíte hladkou bielou múkou. Koláč bude rovnako vláčny a dokonale mäkký. A okrem iného, aby sme nezabudli, hrušky v kombinácii so škoricou, to je čistá jesenná láska. Dosť bolo rozplývania sa nad chuťami, poďme si predstaviť recept na tento bezlepkový hruškový koláč.

bezlepkový hruškový koláč

Na bezlepkový hruškový koláč budeme potrebovať: 

Ako na to:

Hruškový koláč začneme tým, že si najprv rozpustíme maslo a necháme ho vychladnúť. Následne si vyšľaháme celé vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Primiešame letné rozpustené maslo, múku a kypriaci prášok do pečiva. Všetky ingrediencie spolu dobre premiešame. Pripravíme si okrúhlu formu, ktorú si predtým vystelieme papierom na pečenie. Boky potrieme troškou oleja aby nám pásy papiera na pečenie lepšie sedeli. Hotové cesto vylejeme do pripravenej formy na pečenie. Ošúpeme si hrušky, rozdelíme na polovicu a zbavíme jadrovníka. Očistené hrušky rozkrájame ešte na štvrtiny a povtláčame do cesta. Posypeme škoricou a kryštálovým cukrom. Bezlepkový hruškový koláč pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 45 minút. Hotový bezlepkový koláč necháme vychladnúť a podávame poliaty vanilkovým pudingom. Dobrú chuť. 

Páčili sa vám tento recept na bezlepkový hruškový koláč? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Dajte nám do komentára vedieť, ako vám vyšiel a ako vám chutil 😉 Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Exit mobile version